BENTONIT POR FÚRÁSHOZ HASZNÁLT OLDATHOZ

A termékeket elsősorban természetes nátrium formájában állítják elő, amely magas szintű diszpergáló képességgel és magas duzzadási mutatóval rendelkezik, stabil szuszpenziókat képez, alacsony szilárdanyag-tartalommal.

A bentonit port sűrítőként és öblítő folyadékként (fúrófolyadékként) használandó olaj- és gázkutak fúrásánál, valamint különféle célokra szolgáló fúrásoknál.

A bentonit port felhasználják a cölöpalapok építésénél, az épületek és építmények föld alatti részeinek építésénél a „fal a talajban” módszerrel, a föld alatti közművek építésénél alagutak és mikroalagutak építésénél, a talajok erősítésénél a teherbíró képességük növelése érdekében, valamint a különféle technológiákat alkalmazó szűrőellenes képernyők készítésénél, szerkezetformáló adalékanyagként különböző rendeltetésű betonokhoz, stb.

A nyersanyagok technológiai feldolgozása az alapanyagok előkészítéséből (kő elválasztása, őrlése, nedves bentonit őrlése adalékanyagokkal), kétlépcsős szárításból és az azt követő őrlésből áll. A szárítást egy speciális szárítóban végezzük, amely biztosítja a bentonit kolloid kémiai tulajdonságainak maximális megőrzését. Az előszárított alapanyagok őrlését görgős-ingás malomban végezzük, a kívánt nedvességtartalomig szárítva és a kapott port dinamikus típusú elválasztón osztályozva.

Bizonyos termékminőségi mutatók beállításához a nyersanyagokat előkezelhetjük nátrium, magnézium szervetlen sóival (aktiváció) vagy szerves reagensekkel.

Többféle bentonit agyagport állítanak elő fúró oldatokhoz.

A fúráshoz használt oldatok adalékanyagát szolgáló bentonit agyagport az ISO 13500 nemzetközi szabvány 11. szakaszának, az OCMA osztály követelményeinek, valamint a Vevői előírásoknak megfelelően állítják elő.

 

A fúráshoz használt bentonit por minőségi jellemzői.

Sorsz.

Jellemző

Tűréshatárok

1

A por tulajdonsága

1.1.

Nedvesség

8,0 – 12,0

1.2.

Maradék a hálós szitán 0,063 mm., (%-ban)

1.3.

Súlya, g./cm.3

0,8 – 0,85

2

A szuszpenzió tulajdonságai (22,5 g 350 ml-re) — az ISO 13500 alapján, 11 bekezdés, OCMA kategória

2.1.

A standard viszkozitású oldat hozama, m3/t.

16 — 22

2.2.

A viszkozitásmérő skála mutatói Fann-35 600 forg./perc esetében, fok.

30 — 45

2.3.

A filtrát mennyisége, ml.

12 – 16

2.4.

A szilárdság és a plasztikus viszkozitás aránya, YP/PV

3 — 6

2.5.

Maradék a hálós szitán 0,075 mm, súly %

1,0 – 2,5